Япония очаква разпознаването на лицето да се използва в пистите, казината

Хазартните места в Япония, включително интегрираните курорти (IR), идващи в ландшафта на страната, най-вероятно ще трябва да инсталират технология за разпознаване на лица. Японското правителство обсъжда прилагането на технологията в игрите в цялата страна като средство за възпиране на проблемните комарджии да могат да поставят залози и вече е започнало да отправя молби до местата, където те приемат читателите на лицата.

Япония очаква разпознаването на лицето да се използва в пистите и казината. Системите за разпознаване на лица са само част от по-голям план, предназначен да гарантира, че тези, които имат проблеми с хазарта, са защитени. Очаква се банкоматите да бъдат премахнати от съоръженията за хазартни игри, включително от писти за конни надбягвания, други места за състезания и салони за пачинки, за да се затрудни играчите да имат достъп до пари в брой.

В началото на 2020 г. комарджиите ще могат да установят таван за това колко е позволено да харчат при закупуването на определени състезателни билети онлайн. Освен това салоните на пачинко се очаква да позволят на членовете на семейството на комарджиите да поискат тези лица да не могат да влизат в залата за хазарт. Тази промяна трябва да влезе в сила от следващата финансова година.

Промените се основават на обратната връзка от обществеността и японското правителство вече заяви, че ще преразглежда промените на всеки три години. Това ще даде възможност на регулаторните органи да направят корекции, когато е необходимо, и да разполагат със солидна система, преди да се види първият ВИ в страната, който в момента е предвиден за 2025 година.

ОЩЕ:  Байерн победен от Мьонхенгладбах

Разпознаването на лицето се използва широко в Япония. Очаква се тя да бъде видяна на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и ще присъства на тържеството по повод 30-годишнината на управляващата династия на император Акихито. Освен това се казва, че страната се разглежда и като друг вид усъвършенствана биометрична идентификация, която може да бъде използвана и при ИР след стартирането им.

Проблемният хазарт е една от причините, поради която ландшафтът на ИР се е развил толкова дълго в Япония. Мнозина в страната са обезпокоени от това, че повече хазартни игри могат да доведат до по-голямо население от наркозависими, и този страх е постоянно предизвикателство, когато хазартните сметки проправят пътя си за обсъждане от законодателите.