Poker King Cup 2019 отложи без никаква очевидна причина

Ако очаквате с нетърпение покер кралската купа Macau 2019, имаме лоши новини за вас. Клубът на Poker King обяви на своя уебсайт и социални медии, че събитието е отложено до следващо съобщение.

Poker King Cup 2019 отложи без никаква очевидна причина

Третото годишно издание на събитието първоначално беше насрочено за 15-21 март във Венецианския Макао и ще включва 14 странични събития. Това обаче няма да се случи на тези дати и не сме сигурни защо. Тяхното съобщение просто казва:

„Poker King Club съжалява, че информира всички, че поради настоящите непредвидени обстоятелства, ние решихме да не се движим напред с предстоящото Poker King Cup Macau 2019 на дадените дати от март (15-21 март, 2019).“

В знак на добросъвестност те няма да оставят играчите да държат сметката. Съобщението очертава залог за възстановяване на хотелските и полетните разходи, при условие че тези разходи са доказано невъзстановими. Въпреки това покер играчите действат бързо, тъй като Poker King Club иска да види потвърдените ви резервации не по-късно от 8 март.

Любителите на поредицата са разбираемо смазани, объркани и разстроени. Някои изразиха разочарованието си, че всички са готови да пътуват до Макао за турнирите, докато други се чудеха на глас какви са „непредвидените обстоятелства“, които са довели до отмяната.

Една от тези теории се дължи на намесата на Китай. Тази страна, важен съсед на Макао, наскоро предложи, че автономният регион трябва да ускори прилагането на регламентите. Те искат да се уверят, че Макао не е твърде зависима от китайския туризъм, не позволява незаконна търговия с пари и следи тенденциите в хазарта, които биха могли да навредят на индустрията.

ОЩЕ:  Дебат: към коя вертикала трябва да се обърнат компаниите за онлайн хазарт, без да залагат на спорт?

Това обаче е само теория. Как един добре популяризиран, международно популяризиран покер турнир може да се окаже в конфликт с китайските власти, е досег с нищо и изглежда малко вероятно. Изглежда много по-вероятно, че покер турнирът, само за третата си година, се бореше да привлече достатъчно входни такси или да си осигури правилните сделки, за да реализира печалба, и трябваше да се откаже от усилието, преди да отиде твърде далеч в червено.

Това е просто друга теория. Наистина не знаем защо Poker King Cup е отложен. Това, което знаем, е, че покер феновете на Макао и туристите са смазани и оставени да се чудят какво да правят с плановете си за пътуване през март.