Новият законопроект за спортния хазарт в Кънектикът облагодетелства спортните лиги

Кънектикът е една от малкото държави в САЩ, които не притежават професионално присъствие в спорта – няма НБА, нищо в НФЛ и, въпреки студеното време, няма хокей на лед. Държавата обаче е погълнала стръвта от националните спортни лиги и се е съгласила да им даде цената, която искат. Въведен е нов законопроект за спортните хазартни игри, който отваря пазара, но включва приоритет за цената на целостта.

Новият законопроект за спортния хазарт в Кънектикът благоприятства спортните лиги

Ловците в държавата преглеждат четири различни сметки за хазарт през последните няколко седмици и по време на 11-часовото заседание на комисията миналата седмица новият законопроект за спортните хазартни игри бе хвърлен в микса. Тя щеше да плати 0.25% за лигите, но имаше някаква уговорка – не всички пари ще бъдат държани от спортните групи.

Законопроектът бе създаден от представител на г-н Jo Verrengia и включи език, който ще определи част от парите, за да стигне до ново партньорство между лигите и отдела за икономическо развитие на Кънектикът. Той обясни: „Мисля, че тук има явна разлика в търсенето на партньорство с професионални спортни отбори, а в замяна те ще получат известна сума от приходите с разбирането, че ще създадат повече присъствие тук в държавата. Вярвам, че ще бъдем една от първите държави, които ще се включат в партньорство от този вид и величина. “

Партньорството включва въвеждането на про-изложбени игри на големите спортни лиги към държавата. Това ще проправи пътя за по-нататъшно развитие на младежката спортна дейност в Кънектикът. Въпреки това, колко от тези 0,25% биха стигнали до партньорството и колко ще се запазят от лигите, не е обсъждано.

ОЩЕ:  Dov Allin относно стратегиите за успех на филиалите в ключовите пазари на Азия

Според Verrengia идеята вече е била добре приета от поне една голяма спортна лига. Той посочи, че е говорил с Дан Спилейн, висшия вицепрезидент на НБА, за възможността и че изпълнителната власт каза, че е готов да проучи идеята.

Законопроектът ще бъде представен пред Комитета за обществена сигурност и сигурност на дома в следващия вторник, където най-вероятно ще премине без никаква съпротива. Verrengia е председател на комисията.