888 прави оферта за независимост на спортните залагания чрез сделка на BetBright

Обединеният в Обединеното кралство оператор на онлайн хазарт 888 Holdings увеличи дългосрочните си перспективи за спортни залагания чрез придобиването на технологичната платформа за спортни залагания на Дъблин.

В понеделник 888 информира инвеститорите, че 5 сключила сделка с 15 милиона паунда с компаниите-майки на BetBright Dedsert Ltd и Dedsert (Ireland) Ltd, за да придобият платформата за спортни залагания на оператора. Придобиването включва офиса на Дъблин на BetBright и неговия персонал за управление на риска, продукти и търговия, които ще бъдат интегрирани в групата 888.

Текущата платформа за залагания на 888sport се доставя от доставчиците на технологии Kambi, които работят с 888 от май 2013 г. Най-скоро Kambi стартира услугата за спортни залагания с лиценз от 888 в Ню Джърси.

Изданието Bet8right на 888 не спомена Kambi, но 888 казаха, че ще започне процеса на интеграция на технологии като „скоро, колкото е практически осъществимо“ и ще започне „поетапно и пазарно-пускане“ на своя нов патентован продукт за залагане. интеграцията е завършена.

Докато добавянето на BetBright в крайна сметка ще позволи на 888 да елиминира плащанията за роялти на Kambi, разходите, свързани с интеграцията на технологиите, се очаква да доведат до намаляване на компанията в краткосрочен план. Инвеститорите се съгласиха, като акциите на 888 се понижиха с близо 2% при затварянето на търговията в понеделник.

Добавянето на вътрешен продукт за спортни залагания дава 888 пълна собственост върху по-голямата част от предлаганите продукти (казино, спорт, покер и бинго). Управителният съвет на компанията твърди, че тази независимост ще позволи на 888 да „използва пълноценно своите възможности за маркетинг и анализ, мащаб и уникална експертиза“.

ОЩЕ:  Преглед на Шампионската лига: прогреса на Ювентус и Ман Сити благодарение на зашеметяването

Главният изпълнителен директор на 888 Itai Pazner нарече платформата на BetBright „липсващата част в нашето патентовано продуктово и технологично портфолио.“ Пазнер похвали „фантастичната“ работна сила на BetBright и прогнозира, че те „значително ще засилят експертните умения на спортните залагания на 888”.

Сделката BetBright следва само седмици, след като 888 плати £ 18 млн., За да придобие портфолио от онлайн бинго марки, включително Costa Bingo, от изброената във Великобритания JPJ (JackpotJoy) група. Марките преди това са работили чрез бинго платформата 888 на Dragonfish и сега ще работят на базата на B2C.

През декември 888 г. похарчи $ 28 млн., За да поеме пълната собственост в съвместното предприятие на All American Poker Network, въпреки че потенциалът на тази сделка беше поставен под въпрос един месец по-късно след новото становище на Министерството на правосъдието на САЩ относно Закона за телени мрежи, който поставя конкретен въпрос предизвикателство за междудържавни онлайн покер операции.

888 е планирано да обяви финансовите си резултати за Q4 и FY18 на 12 март. През декември 888 излезе с търговска актуализация, в която се казва, че очаква приходите му да бъдат включени в прогнозата си и че “първоначалните положителни тенденции в приходите” в отчета за първото полугодие на компанията „продължи през втората половина на финансовата година досега“.