Санта Анита се затваря след обрив от смъртни случаи

Объркан от трагични инциденти разтърси епохата на Санта Анита. Общо 21 коня са претърпели травми, завършили с живота, след 26 декември, а сега е взето решение за спиране на състезанията до края на тази седмица, съобщава Los Angeles Times.

Санта Анита се затваря след обрив от смъртоносни кончета. Суспендирането идва с ужасно време за феновете на състезанията и собствениците на коне. Хендикапът „Сан Фелипе“, основна надпревара за тригодишни коне в подготовка за Кентъки Дерби, както и хендикап „Санта Анита“, голяма надпревара за по-възрастни коне, бяха насрочени за събота, 9 март. да бъде отложено.

Последната фаталност настъпи на 5 март, когато 4-годишният мършал е ранил крака си по време на тренировката по главния път и е деветата смърт в тренировките. Още седем са загинали след състезания по тази следа и още пет от състезания по трасето. Само за два месеца Санта Анита удвои броя на жертвите си през годината в сравнение с 2018 година.

Експертите са смаяни. Пътеката беше анализирана за нередности миналата седмица от експерт по безопасност и състезателни повърхности Мик Питърсън, но никой не бе намерен. Сега ще тества отново, надявайки се да намери нещо, което може да е пропуснал.

Някои обвиняват неотдавнашното бурно време за неотдавнашното нараняване. „Поддържайки черен път с количеството дъжд, което сме имали, трябва да го запечатате на точното време и по подходящ начин“, казва д-р Рик Артър, главен ветеринарен лекар на държавата.

Не група, която да се отърве от шанса за по-голяма публичност, PETA се появи в знак на протест срещу пистата. Това е въпреки факта, че смъртните случаи с кон са намалели с 60% през последните 13 години.

ОЩЕ:  Paris Saint - Germain vs Real Madrid

Ако не успеят да отворят отново пистата след края на уикенда, хендикапът на Сан Фелипе може да се наложи да бъде отменен изцяло. Като цяло обаче, въпреки явната заплаха за обучението в Кентъки, треньорите са щастливи, че безопасността на коня е поставена на първо място. „Без нашите спортисти, без нашия най-ценен актив, няма спорт“, каза треньорът Боб Хес младши.

Този вид противоречия най-добре се решават бързо. Тъй като популярността на състезанията като цяло е в упадък, и конкуренцията, породена от британски британски роялти, Санта Анита не може да си позволи PETA на прага си повече от седмица.