Грузия започва дългия път към спортните залагания

Грузия започва да затопля усилията си за въвеждане на легализирани спортни залагания. На 27 февруари, Камарата на представителите на държавата получи решение за къща, което ще отблъсне нещата за държавата на праскова.

Грузия започва дългия път към спортните залагания.

Резолюция 380 не наистина прави много, освен да започне разговора и да направи няколко обещания. Това е план, наистина. Ако бъде приет, хората в Грузия ще гласуват за изменение на конституцията на държавата, което от своя страна ще позволи на Общото събрание да създаде закони за спортни залагания.

Законопроектът се спонсорира от шест представители, включително четирима демократи и двама републиканци. Тази двупартийна подкрепа се превърна в типична за повечето закони за спортни залагания в САЩ, тъй като всяка държава се втурва да спечели допълнителни приходи от хазарт.

Самата резолюция гласи:

„Предлагане на изменение на Конституцията, за да се даде право на Общото събрание да предвиди със закон за спортни залагания; да осигури разпределението на приходите от лицензиране и данъчно облагане от такива дейности; да се предвидят свързани въпроси; да предвиди представянето на това изменение за ратифициране или отхвърляне; и за други цели. “

Тя продължава да описва точните изменения, които те предлагат на Конституцията, които са леки за подробности, различни от финансирането на образователните услуги, и точния гласуващ въпрос, който избирателите биха видели. Останалото е оставено на по-късен законопроект за държавния конгрес.

Това наистина е само първата стъпка в един дълъг процес, в който спортните залагания стават законни в Грузия. В момента местната преса не е разбрала историята и изглежда, че няма изявления от представителите, които са спонсорирали законопроекта.

ОЩЕ:  888 прави оферта за независимост на спортните залагания чрез сделка на BetBright

Грузия ще иска да постигне това бързо, ако се надява да побеждава съседите си със сладкото богатство от данъчни приходи от спортни залагания. Флорида вече е достигнала точката на изготвяне на законопроект, но също така ще трябва да се регистрира с избирателите, преди всичко да стане закон. Тенеси също обмисля законопроект, който ще даде на местните общности правото да отворят спортни залагания, ако гласуват, за да го позволят.