Търговските власти на Индия настояват за по-ниски данъци върху конните надбягвания

Системата за данък на стоките и услугите в Индия (GST) понастоящем е гореща тема в страната. В допълнение към стремежа за система с един данък за държавните лотарии, които се обсъждаха през последните няколко месеца, властите на Индия (TAI) сега се опитват да намалят процента на GST за конните надбягвания.

В средата на миналия месец TAI, която представлява шест клуба за конни надбягвания в Индия, се обърна към министъра на Съюза Piyush Goyal, за да намали данъчната ставка на букмейкърите и състезателните клубове. Те твърдят, че сегашната ставка от 28% върху номиналната стойност на залозите е несправедлива и е довела до значителна загуба на приходи. Те искат да видят GST, начислени срещу комисионни или приходи, а не за стойността на залога.

Групата също така твърди, че залозите, поставени на конни надбягвания, не се считат за хазарт. Те твърдят, че решението на Върховния съд по въпроса за хазарта позволява конни надбягвания и свързаната с тях хазартна дейност да бъдат класифицирани като игра на умения и е освободена от законите за хазарта. Като такова, конни надбягвания трябва да се считат за добро, а не за услуга.

Общата сума се изплаща в не доход за клуба и може да се изплати обратно на комарджиите под формата на дивиденти, твърди TAI. Като такъв, той следва да се счита за облагаем доход по силата на GST закони, тъй като предоставяните от клубовете услуги са подобни на тези, предлагани от търговци на валута и борсови посредници.

TAI обяснява, че общите данъци, които отделните й членове са платили на държавните правителства преди прилагането на GST, за фискалната 2016-2017 година, са 43 милиона долара и че по време на преходния период, когато GST се прилага – 2017-2018 – сумата беше 26,24 милиона долара. Той добави, че приходите ще продължат да се понижават поради високата данъчна ставка и че ще има по-голяма загуба на оборот в състезателните клубове, както и по-малко данъци, платени на правителството.

ОЩЕ:  DeChambeau се оттегля от Sony Open

Групата вярва, че без одобрение за намаляване на данъка, който плаща, индустрията на конните надбягвания в Индия може да умре напълно. Неспазването на подходяща печалба за компаниите и загубата на данъчно облагане за страната биха ги принудили да спрат. Все още не е налице отговор от страна на правителството относно искането за промяна на GST.