Холандските “ужасяващи” нови наказания за онлайн хазарт

Онлайн хазартните оператори, обслужващи холандски клиенти без холандско разрешение, ще се изправят пред „ужасяващи” нови финансови санкции, тъй като регулаторите на игри ще се подготвят за новия либерализиран онлайн пазар в страната.

В сряда регулаторният орган на Холандия Kansspelautoriteit (KSA) обяви, че увеличава „началната“ финансова санкция за неоторизиран онлайн хазарт от сегашните 150 000 евро до 200 000 евро. Промяната ще влезе в сила в петък, 1 март.

Kansspelautoriteit казва, че новата изходна точка от € 200,000 ще бъде коригирана нагоре или надолу в зависимост от това, колко явно операторите избират да нарушават нейните правила. Сред критериите, влияещи върху това отклонение, са броят на уебсайтовете, които се считат за нарушаващи закона, броят на незаконните онлайн игри, които се предлагат, и видовете промоционални намеци, използвани за примамване на холандски играчи по пътя към (твърди) ад.

Например, KSA е определила увеличение от 75 хиляди евро на наказанието за всеки от следните критерии: предлагане на залози на живо, претендиращи, че работят законно, когато не сте, и налагат такси върху временно неактивни клиентски сметки. КСА открои тези три критерия като елементи, с които регулаторът се „многократно сблъсква”.

Общата финансова санкция също може да бъде увеличена в процентно изражение, включително увеличение от 25% за пренебрегване на предишно предупреждение, 50% увеличение за насочване към малолетни или проблемни играчи и 100% увеличение за операторите, които преди това са били отведени в дърва за корекция.

Обратно, глобите могат да бъдат намалени с 25%, за да се премине отвъд и извън сътрудничеството с регулаторните сонди на KSA. „Специални обстоятелства” също ще бъдат взети под внимание, но заявяването на незнание за нидерландското право няма да ви доведе до никъде.

ОЩЕ:  Невероятното прихващане на Хайд

Председателят на KSA Рене Янсен обяснява новата политика, като твърди, че „глобите, които използвахме, не бяха достатъчно ужасяващи“. Янсен предупреди, че това е само първата стъпка в новия режим на принудително изпълнение, тъй като KSA възнамерява да „внимателно преразгледа нашата политика за санкции за бъдеще. “

Това бъдеще включва холандското правителство, което окончателно издава местни лицензи на международни оператори на хазарт по интернет, след като миналата седмица беше приет законопроектът за отдалечените хазартни игри. Така наречените „каубойски“ оператори, които са били обстрелвани от KSA за своите дейности преди либерализацията, могат да се сблъскат с „охлаждане“ до две години, преди да им бъде разрешено да кандидатстват за нови холандски лицензи.

KSA отбелязва, че въпреки предстоящата либерализация на пазара съществуващата незаконност на онлайн хазарта продължава да съществува и регулаторът възнамерява да продължи да прилага правилата в своите книги, докато ситуацията не се промени.

Казус: по-рано тази седмица КСА изплати наказание от € 400 хил. Срещу операторите на 1xBet за обичайните престъпления: предлагане на холандски език, без блокиране на холандски клиенти и обработка на плащания чрез популярната услуга iDeal