Уилям Хил отхвърля загубата от 722 млн. Паунда през 2018 г., като се надява на САЩ

Уилям Хил отхвърля загубата от 722 млн. Паунда през 2018 г., като се надява на САЩ

Британският букмейкър Уилям Хил настоява, че всичко е наред, въпреки загубата на почти 722 милиона паунда през 2018 г. след регулаторни промени в игрите на дребно.

В петък, Хилс публикува финансовата си карта за 2018 г., която показва увеличение на приходите с 2% до £ 1.62b, но компанията е записала нетна загуба преди данъци от 721.9 млн. Паунда спрямо печалба от 146.5 млн. Паунда през 2017 г. Компанията обвинява недостига на безкасово отписване на стойност 882,2 милиона паунда след решението на правителството на Обединеното кралство да намали максималните залози на терминалите за залагане на фиксирани коефициенти (FOBT) от £ 100 до само £ 2.

При липса на такъв, плюс 31,2 милиона паунда на допълнителни еднократни такси, Хилс заяви, че коригираната му печалба за 2018 г. ще е паднала с 15% на годишна база до 233,6 милиона паунда, което ще доведе до печалба преди данъци от £ 200,2 милиона 16%). Инвеститорите до голяма степен свиха с червено мастило в петък, след като акциите на Hills спаднаха едва с 1,3% в края на деня.

Приходите от продажби на дребно спаднаха с 2% на годишна база до 895,2 милиона паунда, като ръката на спортните книги спадна с 5%, което доведе до спад на приходите от търговия на дребно с 4% до малко под 399 милиона паунда. Приходите от игрални автомати в магазините са почти равни на 496,3 млн. Паунда.

Собствените терминали за самообслужване на Hills (SSBT) са обработили 15% от залаганията на дребно – 60% подобрение на годишна база – и са съставлявали над половината от футболните залози. Хилс добави седем спорта към продуктовото меню на SSBT миналата година.

ОЩЕ:  Джокович поиска да остане в Австралия, за да защити титлата НА ЖИВО!

Приходите от цифрови технологии са нараснали с 3% до 634,4 млн. Паунда, а спортовете са се увеличили с 3% до 318,7 млн. Паунда и са се увеличили с 2% до £ 315,7 млн. Международните операции се подобриха с 6% до 150,4 милиона паунда, докато британските цифрови приходи се увеличиха с 2% до 484 милиона паунда. Онлайн спортната книжка се срина с 1% през миналата година поради повишените проверки на клиентите, след като £ 6.2 млн. Спечели през февруари миналата година от Комисията по хазарта в Обединеното кралство.

Хилс отчита 25% увеличение на активните цифрови сметки през миналата година, въпреки че новите сметки са се увеличили с по-скромни 10%. И преместването на компанията от онлайн VIP-лица със съмнително финансиране допринесе за спад от 17% на средния доход на потребител, като отхвърли всяка полза от отчетения спад от 3% на средните разходи за придобиване. Освен това разходите за дигитални продажби и оперативни разходи са се увеличили съответно със 7% и 3%.

William Hills в Америка

Американската дивизия на William Hill имаше още една силна година благодарение на внедряването на нови легални спортни залагания в няколко държави. Съществуващите операции в Невада отчетоха едно пето увеличение на дръжките за залагане, докато приходите се подобриха с 38%, а оперативната печалба се увеличи с 84% до 32,6 милиона паунда.

Движението за разширяване на американското подразделение за 2018 г. – компанията приключи годината с присъствие в седем държави – добави допълнителни £ 11.8 млн. Допълнителни приходи, но разходите за създаване на тези нови операции бяха стръмни, което доведе до оперативна загуба от 33,2 млн. Паунда. Компанията твърди, че в момента има 34% дял от всички законни приходи от залагания в САЩ.

ОЩЕ:  Турнир на шампионите: Акценти от Ден 3

Хилс планира да пусне напълно нова технологична платформа, която се намира в САЩ по време на предстоящия сезон на НФЛ, за който можем само да се надяваме, че ще бъде по-гладка от въвеждането на платформата „Трафалгар“ в Хилс преди няколко години. изглежда като швейцарски завод за часовници.

Главният изпълнителен директор на Hills Филип Боукок каза, че „необходимата яснота” след ключовите регулаторни решения на Великобритания и САЩ през миналата година позволи на компанията да разработи нова „петгодишна стратегия и цел да се удвои печалбата до 2023 г.“

Bowcock също така предвижда, че придобиването на компанията от онлайн казиното на г-н Грийн (MRG) ще спомогне за изграждането на международния дигитален бизнес на Хилс, както и за очакваното стартиране на лицензираното от Швеция място през H219.