Bet365 съди Betio за кражба на интелектуална собственост; Русия с лиценз за Bet365?

Великобритания. онлайн залагания гигант Bet365 започна правни действия срещу искрена форма на ласкателство на българския хазарт.

В понеделник eGaming Review съобщи, че Bet365 е подал иск за нарушение на интелектуалната собственост срещу Betio, базиран в България доставчик на технологии за спортни залагания за бели етикети.

Този ход последва конвенцията от миналата седмица в Лондон, по време на която Bet365 казва, че „многобройните“ участници отбелязват поразително визуално сходство между продукта и марката на двете компании. Сред сходствата, които се показват, е употребата на познатата бели и жълти текстови комбинации на Бетио на зелен фон.

Говорител на Bet365 заяви, че след задълбочено проучване на твърденията на присъстващите, „решихме да предприемем подходящи правни действия, за да защитим нашите права върху интелектуалната собственост, които според нас бяха нарушени в този случай.“ Говорителят каза, че Bet365 е прекарал години в изграждането на марката си. и нямаше намерение да пусне някакво ново хлапе в блока за залагания да преотстъпи скъпата си репутация.

Трудно е да си представим, че Бетио може да твърди, че не знае за сходствата на продукта с Bet365, особено като се има предвид, че операторът на Стоук легално функционира на регулирания онлайн пазар в България от 2016 година. стоки в задния двор на Bet365 без някакъв удар.

Засега изглежда, че Betio не отстъпва, поне въз основа на продължаващото появяване на продуктите, за които се твърди, че са в нарушение, на уебсайта на компанията.

BET365.RU?

Междувременно, според съобщенията, Bet365 е най-новият западен оператор за онлайн залагания, който търси лиценз на регулирания пазар в Русия. В събота руският филиал Legalbet съобщи, че неидентифициран маркетинг мениджър на Bet365 е казал на сайта, че компанията очаква да му бъде издаден руски лиценз за онлайн залагания през първата половина на тази година.

ОЩЕ:  Прогнози за шампионата на Прутън

Заслужава да се отбележи, че преди един месец Bet365 започна да рекламира „оператори за обслужване на клиенти на руски език“. Заинтересованите страни бяха помолени да представят своите автобиографии до 8 март.

Досега Русия е издала 16 лиценза за онлайн спортни залагания, но само една е издадена на западна марка залагания. През ноември 2017 г. марката GVC Holdings ‘Bwin стартира своето руско онлайн залагане със съвместно предприятие с местни партньори Digital Betting LLC и Rambler & CO. Сайтът на Bwin.ru се класира на 12-то място в класацията на руския лиценз за спортни залагания.