Три грешки на No Limit играчите

В тази статия ще ви представим три грешки, които доста от покер играчите на no limit нивата допускат изключително често. Като се научите да ги разпознавате и избягвате, ще можете да печелите доста добре от ситуации, подобни на изброените по-надолу.

Грешка 1: Рейзване на флопа със слаб топ чифт на координиран борд.

Никой не обича опонентите му да удрят проекто ръцете си, но слабите no limit играчи доста често се опитват да се предпазят от проекто ръце и в резултат на това губят огромни потове. Ето и един пример:
Трима играчи лимпват в игра $2-5 със стакове по $600. Агресивният играч на бутона рейзва до $35, блиндовете фолдва, а всички лимпъри плащат. Потът е $147, на флопа идват Q J 8. Първият лимпър залага $80, вторият фолдва, а третият рейзва на $180. Префлоп рейзърът фолдва и първият лимпър колва. Потът е $507, а на двамата играчи им остават по $385. Търнът е 4 и първият играчи влиза all in. Вторият (слаб играч) мисли дълго и след известно мрънкане, че флъшът е излязъл, вторият играч фолдва и показва дама.
В този пример слабият играч вероятно е имал ръка от типа Q 6 и губи твърде, твърде много с тази ръка. Първата му голяма грешка е лимпването и колването на голям рейз. Но играта му на флопа е не по-малко лоша. Най-вероятно, той си е помислил, че като има топ чифт на този флоп трябва да заложи и да изгони всички проекто ръце.
За негово съжаление, холдем играта не върви по този начин. Когато някой заложи в рейзнат пот с 4 човека на борд Q J 8, трябва да се очаква, че е хванал нещо хубаво на флопа. Той може да има готова ръка ка JQ,88 или пък проекто ръка и чифт, като например A 8 или QT, както и само проекто ръка, като например A 3 или 9 7. Но каквото и да има, не може да се очаква да фолдне на почти минирейз. Поради тази причина, той ще вижда търна, независимо дали „защитавате“ топ чифта си или не.
И все пак, рейзът щеше да е ок, ако горепосочените ръце средно бяха осезаемо назад срещу Q6 на този флоп. Но те не са, даже напротив – готовите ръце почти винаги ще бият Q6 а пък проекто ръцете са съвсем малко (ако изобщо е така) назад. В крайна сметка се получава така, че с този рейз играчът вкарва пари в пота с лоша ръка и с ясното съзнание, че ще трябва да фолдне срещу една от многобройните плашещи карти на търна.
Естествено, има изключения за такива ситуации, но топ чифт с лош кикер почти винаги е ръка, с която само се плаща или фолдва на флопа, не такава, с която се рейзва. Рейзването, за да се защитите от проекто ръце е много губещ ход. По-добре си платете,
с идеята да ударите добра карта на търна и се молете опонентът ви да не заложи твърде много. Може да звучи като слабо отиграване, но когато имате слаба ръка, това е начинът.

ОЩЕ:  Единичен залог

Вижте най-новите слот казино игри

Грешка 2: Надценяване на ниски проекто флъшове

Слабите играчи обичат да играят ниски карти от една боя (ако трябва да сме честни, и добрите го правят често). Ръка като 8 5 понякога може да удря прикрити силни ръце и да печели много пари. Проблемът е, че слабите играчи трудно различават добрите от горе долу добрите флопове и в крайна сметка надценяват ръката си.
Ето и един пример с ръка на блиндове $2-5, която наблюдавах. Слаб играч лимпва и много тайт редовен играч рейзва до $25, които слабият играч и блиндовете плащат.
Обръща се флоп A T 7. Блиндовете чекват, а слабият играч залага $50. Тайт играчът рейзва до $150, блиндовете фолдват,а слабият играч влиза all in за $500. Редовният играч плаща моментално и показва ТТ, докато противникът му има 6 4.
Сметките показват, че сетът е 73-27 фаворит на този флоп, но по-важното е, че играчът с проекто флъш просто няма как да вкара парите си като фаворит на този флоп. В крайна сметка, той е 52-48 аутсайдер срещу напълно произволна ръка. Тъй като няма как да вкара парите си като фаворит, той разчита на това блъфовете му да минават, за да е напред в тази ситуация. Проблемът е, че блъфовете му почти никога няма да минават на този добре координиран борд срещу трима души. Да не говорим, че очакването консервативният играч да фолдне, след като е покачил на флопа, е просто абсурдно. Поради тази причина и залогът, и след това рирейзът са много големи грешки.
Истината е, че ниските проекто флъшове в повечето случаи са ръце, с които само да колват и чеквате в потове срещу много хора.

ОЩЕ:  Звезден отбор на Лига А – Манчестър Юнайтед

Грешка 3: Чекване на високи чифтове на ривъра.

Наскоро участвах в следната ръка: играта беше $2-5 и всеки имаше над $1,000. Двама слаби играчи лимпнаха, а приличен регюлър рейзна до $30 от бутона. Аз платих с K Q от малкия блинд и един от лимпърите плати.
На флопа паднаха 7 3 2, като всички играчи чекнахме. Търнът беше K, всички чекнахме до регюлъра, който заложи $75. Аз платих, а лимпърът фолдна. На ривъра се обърна 2, като и двамата чекнахме. Аз обърнах ръката си, очаквайки да спечеля, но той ми показа аса и прибра пота.
Играчът на бутона би трябвало да знае, че ръката му е печеливша почти винаги, когато развитието на действието е такова. Много малко е вероятно е да платя рейза му префлоп с двойка, както и едва ли ще платя залога му на търна само с двойка. Единствената друга ръка, която го бие, е сет и е изключително малко вероятно да изиграя сет толкова пасивно. На ривъра най-вероятно имам два чифта, с които искам да стигна до шоудаун, а той държи двата най-добри чифта. Освен това, той успешно прикри силата на ръката си на флопа, като я чекна. При това положение, той е длъжен да заложи на ривъра, за да извлече максимума от ръката си.
Това е много често срещана и скъпа грешка, която играчите на ниските лимити правят. Високите чифтове са добри ръце. Естествено, ако на борда има 4 карти карти за стрейт или флъш, не са толкова добри. Също така, ако някой напира да си вкара стака на флоп 8 9 6, покер валетата едва ли са в добра ситуация. Но когато опонентите ви чекват на няколко пъти, добре е да залагате високите си чифтове и да не им давате безплатен шоудаун.

ОЩЕ:  Права колонка