Италия – Япония

Италия – Япония

Неразурите ще търсят сигурна победа срещу тима на Япония, която би ги приближила до едно от последните четири места в Купата на Конфедерациите.

Възпитаниците на Чезаре Прандели ги очаква тежък сблъсък с азиатските шампиони, които са водени от италианския стратег Алберто Закерони.

„Азурите” се класираха за престижния международен турнир, благодарение на второто си място в Европейското първенство по футбол през 2012, а освен това те бяха поканени и като официален представител на УЕФА.

За последно двата отбора са се срещали в приятелски мач през далечната 2001 година в Саитама.

Японците стигнаха до финалите за Купата на Конфедерациите, след като успяха да грабнат Купата на Азия през 2011 година в Доха.

За Италия това ще е второ участие в този турнир, след като преди това се класираха и през 2009 година. За Япония това ще бъде пето участие в престижната надпревара.

Националният селекционер на японците Закерони добре познава италианският футбол, след като успя да стане шампион на Серия А с тима на Милан през сезон 1998/99.

Очаква се Чезаре Прандели да заложи на същите 11 в стартовия състав, които успяха да победят Мексико с 2:1 в края на изминалата седмица.

Закерони ще трябва да се оправя без Кейсуке Хонда, който все още не се е възстановил напълно от контузия. Повечето футболни залози тук са на страната на италианците.

Очаквайте още актуални футболни и баскетболни залагания за големите турнири в Европа и САЩ.

ОЩЕ:  Парагвай - Япония