Сенегал – Уругвай (под 23 години)

Сенегал – Уругвай (под 23 години)

Начало: 29.7.2012 от 19:00ч. / Олимпиада Лондон 2012

„Ла Селесте” ще гледат да продължат серията си без загуба на Олимпийски игри от 88 години насам, като този път могат да срещнат значително по-голяма съпротива отколкото в откриващия им мач срещу Обединените Арабски Емирства (ОАЕ).

Сенегалската защита трябва да внимава за изяваите на двамата нападатели на Уругвай Едисон Кавани и Луис Суарез, които са успели да отбележат цели 50 гола на клубно ниво през изминалия сезон.

За Суарез това е трети поред голям международен турнир с екипа на Уругвай за последните три години, след като той взе участие в последната Световна купа футбол през 2010 и Копа Америка през 2011.

Уругвайците нямат загуба в 11-те си мача от Олимпийски игра, като в десет от тях вземат победат и веднъж само са завършили наравно.

Те на два пъти са печелили олимпийското злато в две поредни Олимпиади през 1924 и 1928 година. Николас Лодейро, който вкара победния гол срещу ОАЕ е взел участие само в 20 мача на клубно ниво през последните три години.

В последните си три мача Сенегал успяха да победят отборите на Швейцария и европейските и световни шампиони от Испания, но завършиха наравно с тима на домакините от Великобритания.

За Сенегал това ще е втори мач на Олимпийски игри в историята на страната, като първия бе именно сблъсъка с британците, които се преставиха добре на изминалите квалификации Евро 2012.

Прогноза: 2 при коеф. 1.80

ОЩЕ:  Stockport - MK Dons