Бразилия – Беларус (под 23 години)

Бразилия – Беларус (под 23 години)

Начало: 29.07.2012 от 17:00 ч. / Олимпиада Лондон 2012

Възпитаниците на Мано Менез ще гледат да продължат похода си към златните медали с втора победа, този път над Беларус, които също взеха трите точки от първата си среща на Олимписките игри в британската столица.

Тимът на „Селесао” е изключително мотивиран да спечели златото от Олимпиадата, след като те никога не са успявали да сторят това, независимо, че имат пет титли от Световна купа футбол.

Бразилците не успяха да се класират за Олимпиадата преди осем години, след като в квалификациите отпаднаха заради две поражение от Парагвай и Аржентина.

Само двама играчи от бразилския отбор не са взимали участие и в пълния състав на „Селесао”, който представя страната на международни турнири. Това са вратарите Нето и Габриел.

До този момент Бразилия и Беларус не са срещали в официален мач на ниво мъже.

За Беларус това ще бъде първа Олимпиада в историята на страната, след като успяха да преминат успешно квалификациите в турнира Тоулон, заедно с отборите на Мароко, Мексико, Египет и Япония.

Само двама от състава на символичните гости в този мач играят извън местното първенство. Това са нападателят Сергей Корниленко, който се подвизава в руския шампионат и стража Филип Вайтекхович, играещ в шведския ИК Фрей.

Отбора на Беларус се представи добре и в отминалите вече квалификации Евро 2012, но все още са далеч от класата на „Селесао”.

Прогноза: 1 при коеф. 1.14

Exit mobile version