Полша – Гърция

Полша – Гърция

начало: 08.06.12 , 19:00 ч, / Евро 2012

 

На 8 Юни от 19:00 ч.  европейското първенство по футбол стартира с един мач между домакините Полша и шампионите от 2004 година Гърция. Това е 14-тото издание на европейското първенство и е за последно с 16 отбора , от 2016 г. отборите стават 24 на брой , поради големия интерес от много страни.  Двата отбора се намират в група А, с тях са още Русия и Чехия.

Полша

Домакините изградиха стабилен на терена отбор, като разбирателството между играчите изглежда си е в добро състояние. Това се въдя и на последните контроли на отбора.  Записаха три последователни победи  в трите си контроли, като не допуснаха гол в собствената си врата.  Успяха да надделят над Латвия (1:0) , Словакия (1:0), Андора (4:0). Нека да не забравяме и равенството срещу отбора на Португалия, които също се представя добре.  Отбора разполага с някои класни играчи , играещи в някои големи първенства, като най-извесните са играчите на Борусия Дортмунд Левандовски, Блазчиковски и Пизчек. Не на последно място Войчек Шчезни, който играе за английският Арсенал. Много от сайтовете предлагащи футболни залози , смятат че именно Полша може да е изненадата в тази група.

Гърция

Шампионите от 2004 г.  не може да се представят на ниво в контролите, затова е под въпрос дали отново ще успеят да сътворят изненадата от преди 8 години. Лошата част на гърците е, че те не умеят да бележат голове, което се видя и в последните контроли. Победиха с 1:0 Армения и записаха равенство срещу Словения с 1:1. Много специалисти по футболни прогнози , също смятам че няма да се преставят добре.

ОЩЕ:  Испания – Италия

Двата отбора са играли контролни срещи , като единия мач е завършил с равенство, а втория с победа за Полша. Смятам , че предимството от домакинството и добрата игра и по-голямата мотивация ще си кажат думата и Полша ще победят Гърция без проблем.

Прогноза: 1 при 2.00 коеф. от