Хърватска – Турция

Хърватска – Турция

Начало: 15.11.11 21:05ч. / Плейофи Евро 2012

Момчетата на Славен Билич натрупаха комфортна преднина от три гола при гостуването си в Турция преди три дена и вече са почти сигурни финалисти на Евро 2012.

Първия мач от решаващия за класирането на двата отбора двубой завърши 3:0 в полза на хърватите, които гостуваха в Истанбул. Това на практика им осигури билетите за финалите в Полша и Украйна.

Въпреки това, националният селекционер на Турция Гуус Хидинк не се е предал и все още вярва, че неговите момчета могат да намерят сили и да променят развоя на събитията.

Холандския стратег със сигурност ще мотивира отбора си до краен предел, след като евентуален неуспех ще му коства ръководния пост в туският национален отбор. Независимо от лошите футболни новини за отбора му напоследък, той заяви пред местната преса:

„В момента всичко изглежда предрешено, но може би ще започнем с някои нови играчи, които ще играят за честта на отбора.”

Задачата на Хидинк изглежда още по-трудна, след като неговият колега Билич има най-висок процент на победи от всички треньори ръководили хърватския национален отбор до сега.

Югославците  винаги са играели добре срещу южната ни съседка и имат една единствена загуба от тях за Балканската купа преди 80 години.

Независимо от това наставникът на Хърватска заяви, че няма да има подценяване от тяхна страна, когато тази вечер приемат момчетата на Хидинк в Загреб.

„Свършили сме си работата само наполовина. Това определено няма да бъде приятелска среща.”

За гостите ще липсват Арда Туран, Сабри Сариоглу, Емре Белозоглу и Хакан Балта, които получиха картони в предишния мач. Защитникът Гирай Кацар също ще е на скамейката заради контузия.

ОЩЕ:  Уикенд с 50% Презареждане

Билич няма да може да разчита на Ведран Корлука и Томислав Дужмович, които са наказани. Деян Ловрен също ще гледа мача от скамейката.

Независимо мотивацията, с която ще излезе турският тим, повечето футболни прогнози дават значително предимство на хърватите.

Прогноза: Хърватска при коеф. 1.70