Как работят коефициентите?

Как работят коефициентите? Трябва да знаете отговора на този въпрос, ако планирате да правите достойни печалби от спортните си залози. Ако сте нов играч, тогава разберете какви са шансовете или теорията за коефициентите за залагане е основна част от успеха ви. Това ще ви помогне да заложите по-интелигентно, да спечелите повече и разбира се да увеличите общата печалба. Ще ви дадем кратък преглед на трите основни системи за коефициенти, ще ви уведомим коя от тези системи е най-добрият вариант за вас, а след това ще ви предоставим подбор на някои от най-важните термини, от които се нуждаете да разбера.

Цялата концепция за коефициентите за залагане се отнася до вероятността нещо да се случи в дадено спортно събитие. Казано по-просто, коефициентите определят колко пари ще направите по отношение на сумата, която сте заложили.

 • Повечето онлайн букмейкъри ще използват поне една от системите с три коефициента. Тези системи ви помагат да разберете какви са вашите залози и бюджетните изчисления.
 • Коефициентите са просто вероятността дадено събитие да се случи в рамките на дадено спортно събитие и това е в основата на всеки вид залог, който ще намерите.
 • Системата за коефициенти ще определи колко пари ще можете да направите; като обясняваме всяка система за коефициенти, ще ви дадем практически пример, за да покажете как се изчислява и какво означава това за крайния резултат.
 • Евентуални, предварителни и начални цени са някои от сложните букмейкърски условия, които ще видите. Ще ви помогнем да овладеете най-важното.

Видове коефициенти, които можете да намерите: Как работят коефициентите

Има три основни системи за коефициенти, от които ще можете да избирате най-много сайтове на букмейкъри: дробни, десетични и американски коефициенти. Ето кратка разбивка:

 • Дробни коефициенти: Фракционните коефициенти са най-популярният формат на коефициентите, който се показва на повечето британски сайтове на букмейкъри. Начинът, по който работят дробните коефициенти, е, че те ще посочат колко печалба ще получите от един дял. Как работи това? Да кажем, че залогът ви за залагане е £ 10. Ако поставите залог на коефициент 3/1, това просто означава, че играчът ще получи три пъти повече от първоначалния залог. Това ще означава, че играчът, който е заложил £ 10, ще получи 30 паунда. Само не забравяйте, че това включва първоначалния залог от £ 10, както и £ 20 за печалба от залагания.
 • Десетични коефициенти: Десетичните коефициенти са най-популярната система за коефициенти в света на онлайн залаганията. Почти всички големи онлайн букмейкъри, независимо от региона, ще ви предложат десетични коефициенти. Десетичните коефициенти изрично ви казват колко пари ще получите от залога си. Така че, ако сте залагали 10 паунда на коефициент 4.00, това би означавало, че ще получите £ 40 в замяна, което включва първоначалния ви залог от £ 10 и £ 30 в печалбата.
 • Американски коефициенти: Известни също като коефициенти на паричните лимити, тази система за коефициенти показва коефициенти, които се придружават или от плюс, или от отрицателен знак. Те показват колко ще трябва да заложите, за да спечелите $ 100. Например, ако видяхте коефициенти, които показаха +125, това означава, че ще трябва да заложите залог от $ 100, за да спечелите $ 125. Но ако сте заложили на коефициент от -150, тогава ще трябва да заложите $ 150, за да спечелите $ 100.

Дробни спрямо десетични: Кое е по-добро?

Много хора биха предположили, че най-лесната система за коефициенти е десетичната система, тъй като прави изчисленията по-лесни. Тъй като това е най-често използваният формат за коефициенти, това означава, че не трябва да имате проблеми с намирането на букмейкър с десетични коефициенти. Въпреки това, много фенове за спортни залагания се ползват от фракционни коефициенти, а коефициентите на паричните линии са незаменима част от американската сцена за залагания. За щастие повечето достойни букмейкъри ви позволяват да сменяте форматите на коефициентите сравнително бързо и има много диаграми за конвертиране на коефициенти, достъпни онлайн. Някои букмейкъри дори разполагат с калкулатори на залагания, които могат да помогнат да се улесни работата.

Ключови условия за разбиране на коефициентите за залагане

Има някои термини, които често ще виждате в малките отпечатъци в много от добре дошли предложения и промоции на сайтове за спортни залагания. Важно е да прочетете тези условия и условия, за да сте сигурни, че не обезсилвате бонус, като залагате на неправилни видове коефициенти. Много от тези термини са обичайни за пазарите на конни надбягвания и футболни залагания, а тук можете да разгледате някои от най-често срещаните термини за залагане:

 • Evens: Това означава, че играчът ще може да спечели същата сума, която са заложили на конкретен залог. При дробни коефициенти, евентуалните коефициенти са представени с 1/1, а в десетичните коефициенти – с 2,0.
 • Ante-post: Този термин е често срещан в света на състезанията и се отнася до залози, направени поне един ден преди спортното събитие.
 • Залози по време на игра: наричани още залагания на живо, това се отнася за всеки залог, направен след началото на спортното събитие. Така за залагания на футбол на живо, можете да заложите на всичко, от първия голмайстор до крайния резултат след началото на мача.
 • Начална цена: Това се отнася до крайните коефициенти на бегач в момента, в който започва конна надпревара.
 • Общ брой голове под / над: Това ви позволява да залагате на това дали отборът постига повече или по-малко цели, отколкото брой, цитиран от букмейкъра.
 • Полувреме / Пълно време: Тези залози ви позволяват да заложите на резултатите на полувремето и в края на мача. Имате девет възможни комбинации за този вид залог.
 • Залагане на хендикап: Този вид залог поставя един отбор или играч в неравностойно положение и е полезна опция, ако искате да заложите на ясен фаворит. Например, ако искате да заложите на Манчестър Сити да победи Шефилд Юнайтед, хендикап залог ще постави Сити в неравностойно положение. Манчестър Сити ще трябва да отбележи повече голове, за да спечели, но бихте могли да спечелите повече от печалбите с този вид залог.
 • Първи гол голмайстор: Можете също така да поставяте залози за това кой ще вкара първия гол в мач. Някои букмейкъри ще удвоят и утроят тези залози, ако играчът постигне повече голове.

заключение

В тази статия се опитахме да отговорим на въпроса „Как работят коефициентите за залагане?“. Но за да оцените напълно как работят коефициентите за залагане, всичко, което трябва да знаете е, че коефициентите ви казват колко ще спечелите с конкретен залог. Ако се нуждаете от обяснение на коефициенти за залози в подробности, ние ви препоръчваме да прочетете други статии от Livebet.

Съществуват три често срещани формата на коефициентите и докато повечето британски букмейкъри имат система за частични коефициенти, повечето букмейкъри по света използват десетичната система. Ако имате нужда от помощ за разбирането на начина, по който различните букмейкъри показват своите коефициенти, тогава не забравяйте, че има много таблици за преобразуване на коефициенти, които да ви помогнат. Оттук нататък е само въпросът да сте сигурни, че сте запознати с основните термини за залагане, а след това ще е лесно да се възползвате максимално от това, което може да предложи светът за спортни залагания.